Уманський НУС | сьогодні: 29.06.2020

ШЛЯХИ ТА СПОСОБИ ПЕРЕХОДУ ВІД ТРАДИЦІЙНОГО АГРАРНОГО ВИРОБНИЦТВА ДО ОРГАНІЧНОГО

Автор(и) Мінькова О.Г., аспірант, , Полтавська державна аграрна академія
Рубрика Аграрна наука
рік 2016 номер журналу №1, 2016
cторінки 3-11 індекс УДК УДК 631.147:338.432
Індекс DOI
Аннотація У статті проаналізовано особливості визначення ефективності органічного виробництва в залежності від ґрунтово-кліматичної зони, місцевих умов та традицій, від чутливості сільськогосподарських культур до методів альтернативного господарювання, розмірів аграрного підприємства. Досліджено основні підходи до визначення ефективності ведення виробництва за органічними принципами та запропоновано систему показників, що дозволить визначати результативність діяльності аграрного підприємства упродовж переходу від традиційного до органічного господарювання. Проведено аналіз нормативної бази в Україні щодо процедури отримання сертифікату відповідності органічним принципам. Наведено найбільші ризики при виборі агротехнічних заходів щодо ведення органічного виробництва. Запропоновано автором алгоритм переходу від традиційної системи до органічної, який враховує нормативну базу, особливості українського менталітету та природних умов, досліджень українських учених.
Ключові слова органічне сільськогосподарське виробництво, інтегроване виробництво, ефективність агровиробництва
Завантажити файл    (завантажень: 527)