Уманський НУС | сьогодні: 25.04.2024

ЗБЕРЕЖЕНІСТЬ ЯБЛУК СОРТУ ГОЛДЕН ДЕЛІШЕС ЗА ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ ІНГІБІТОРОМ ЕТИЛЕНУ Й ІМІТАЦІЇ ТОРГОВОГО ОБОРОТУ

Автор(и) Мельник О.В., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри плодівництва і виноградарства, Уманський національний університет садівництва
Дрозд О.О., кандидат с.-г. наук, старший викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва
Рубрика Первинна обробка продуктів рослинництва
рік 2016 номер журналу №2, 2016
сторінки 41-44 індекс УДК 621.796:634.11.002.71
Індекс DOI
Аннотація У статті представлені результати досліджень змін товарної якості та природних втрат під час холодильного зберігання і тижневої експозиції за температури 20°С яблук сорту Голден Делішес, оброблених 1-метилциклопропеном (1-МЦП) після збирання. Встановлено, що післязбиральна обробка яблук сорту Голден Делішес 1-метилциклопропеном на 0,6–16,9 % збільшує вихід стандартної продукції з перевагою вищого і першого товарних сортів і знижує природні втрати. Післязбиральна обробка забезпечує в 1,5 рази менші втрати від в’янення та у 2,5 – від плодової гнилі
Ключові слова яблука, Голден Делішес, Смарт Фреш, зберігання, товарна якість, торгівельний оборот
Завантажити файл    (завантажень: 634)