Уманський НУС | сьогодні: 28.06.2020

Обґрунтування та практичне застосування речовин антимікробної дії для обробки плодів чорної смородини під час зберігання

Автор(и) Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Герасимчук О.П., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри технології та переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Первинна обробка продуктів рослинництва
рік 2012 номер журналу №1-2, 2012
cторінки 94-106 індекс УДК 634.7:664.8
Індекс DOI
Аннотація Теоретично обґрунтовано та практично встановлено позитивний вплив післязбиральної обробки плодів чорної смородини розчинами лимонної (0,4%), сорбінової (0,5%) кислот, бензоата натрію (0,7%) та етилового спирту (95,5%) на їх лежкість. Переваги обробки лимонною кислотою – у збільшенні в 2 рази тривалості зберігання плодів зі збереженням їх якості і безпечності.
Ключові слова
Завантажити файл    (завантажень: 328)