Уманський НУС | сьогодні: 27.06.2020

ЗМІНИ БІОЛОГІЧНО-АКТИВНИХ РЕЧОВИН, ХЛОРОГЕНОВОЇ ТА КАВОВОЇ КИСЛОТ В ПЛОДАХ ВИШНІ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯ ЗА ЇХ ОБРОБКИ РЕЧОВИНАМИ АНТИМІКРОБНОЇ ДІЇ

Автор(и) Василишина О.В., кандидат с.-г. наук, доцент, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Первинна обробка продуктів рослинництва
рік 2016 номер журналу №2, 2016
cторінки 35-38 індекс УДК 664.8.032:634.23
Індекс DOI
Аннотація Наведено результати впливу тривалості зберігання, способу обробки плодів вишні на вміст та збереженість хлорогенової і кавової кислот. Виявлено, що рівень фенолкарбонових кислот під час зберігання знижується і з його зниженням підвищується сприйнятливість плодів до побуріння та ушкоджень грибковими захворюваннями, і, як наслідок, це призводить до зниження виходу товарної продукції. В результаті проведених досліджень встановлено, що в залежності від способу зберігання рівень аскорбінової кислоти в плодах зменшується майже в 1,5 рази, одночасно рутину − збільшується. Відзначається стабілізуюча роль аскорбінової кислоти при зміні рутину
Ключові слова біологічно активні речовини, аскорбінова кислота, синергізм, хлорогенова, кавова кислота, фенолкарбонові кислоти, плоди вишні, зберігання
Завантажити файл    (завантажень: 294)