Уманський НУС | сьогодні: 01.09.2022

ЇСТІВНІ КВІТИ – НОВА ТЕНДЕНЦІЯ У СУЧАСНІЙ КУЛІНАРІЇ

Автор(и) Бербец Т.М., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри технологічної освіти, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Рубрика 181 "Харчові технології"
рік номер журналу №2,2021
сторінки 52-57 індекс УДК 641.5:635.32
Індекс DOI : 10.31395/2310-0478-2021-2-52-57 (Лінк)
Аннотація Квіти – це не лише декоративний елемент, але також багата вітамінами і смачна добавка до звичних нам традиційних страв або, навіть може бути самостійна страва. Їх перевага – це не лише яскраві кольори і зовнішній вигляд, але і цікавий аксесуар, який справить враження на всіх. Для декорування багатьох страв, і навіть у якості повноцінних інгредієнтів їх використовують у різних кухнях світу. Мета статті полягає в обґрунтуванні ролі квітів у харчуванні людини та можливості їх використання в процесі приготування різних груп страв. Квітка – така ж частина рослинного організму, як стебла і листки, і якщо вона не містить отруйних речовин, то, найчастіше, цілком придатна у їжу. Звичайно, найбільш ефектними з різними квітами за рахунок їх декоративності, виходять десерти – всілякі зацукровані композиції, тістечка та екзотичні чаї з бутонами, що розпускаються. Однак і для звичайної повсякденної їжі – салатів, супів, бутербродів і навіть печені – деякі квіти цілком придатні. Квіти не просто прикрашають страву, а створюють власний неповторний та особливий стиль, збагачують кулінарне мистецтво. Квіти урізноманітнюють смак та аромат страви.
Ключові слова квітки, гастрономія, харчування, кулінарія, страва
Завантажити файл    (завантажень: 106)